ၾကက္ကင္
ၾကက္ကင္လုပ္ရတာအရမ္းကိုလြယ္ကူအဆင္ေၿပလွပါတယ္။
ၾကက္သားကစကၤာပူမွာေစ်းအသက္သာဆံုးအသားဆိုေတာ့ဘာပဲေၿပာေၿပာ
အေပ်ာ္တမ္းလုပ္စားတာ ပိုက္ဆံမကုန္လွပါဘူး။
ၾကက္သားကင္ရင္ သုတ္ရမဲ့အမႈန္ ့ေလးေတြကလည္း အလြယ္တကူ
ဝယ္လို ့ရပါတယ္။
ၾကက္သားတစ္ေကာင္လံုးကို ေရေဆးၿပီး
ဆား၊ငံၿပာရည္အနည္းငယ္နဲ ့နယ္လိုက္ပါတယ္။
Barbecue အမႈန္ ့နဲ ့တစ္ေကာင္လံုးကို သုတ္ေပးပါတယ္။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေရာေထာင္းထားတာကို ၾကက္သား ဗိုက္ထဲကို သြတ္ပါတယ္။
ၿပီးရင္ microwave မွာ (၁၅)မီးနစ္ခန္ ့ low level ထားၿပီး ထည့္လိုက္ပါတယ္။
ၿပန္ထုတ္လိုက္တဲ့အခ်ိန္မွာ ၾကက္တစ္ေကာင္လံုးအသားႏူးၿပီဆိုရင္
gasဖိုေပၚမွာအနံ ့ေလးေမႊးေအာင္ ခဏကင္ပါတယ္။
ဒါဆိုရင္ ၾကက္ကင္ေမႊးေမႊးေလးရပါၿပီ။
ၾကက္ကင္ရာမွာ ဒီထက္ေကာင္းမြန္တဲ့နည္းေလးမ်ားရွိရင္လည္း ေၿပာၿပေပးပါဦးေနာ္….
ပုစြန္ကင္
သံပုရာသီးေလးညွစ္ၿပီး စားမွာေပါ့ေနာ္။
ငါးကင္
ၿမန္မာႏုိင္ငံမွာဆိုရင္ကင္ဖို ့လုိ ့ေၿပာၿပီးဝယ္ရင္ ငါးကို
ေသခ်ာ ကိုင္ၿပီးမႊန္းေပးလိုက္ပါတယ္။
ငါးကင္တဲ့ေနရာမွာငါးဗိုက္ထဲကိုေသခ်ာမေဆးရင္
ခါးတတ္ပါတယ္။
ငါးဗိုက္ထဲကို ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္းရွမ္းနံနံ၊ပင္စိမ္း၊ဖက္ဖယ္ရြက္
ေရာေထာင္းထားတာကိုထည့္ပါတယ္။
ငါးကင္ရင္သုတ္တဲ့အမႈန္ေလးေတြရွိတယ္ေလ။
ၿမန္မာႏုိင္ငံမွာဘာေခၚလဲမသိဘူး၊
တရုတ္သံနဲ့ေခၚတာ(သိရင္ေၿပာေပးပါ)။
ကၽြန္မကေတာ ့တရုတ္တန္းမွာ အကင္သုတ္တဲအမႈန္ ့ဆိုေၿပာၿပီးဝယ္လိုက္တာပါဘဲ။
မီးဖိုေပၚမွာ ဆီနည္းနည္းကိုက်က္ေအာင္တည္ၿပီးအဲဒီအမႈန့္ကိုထည့္ပါတယ္။
အဲဒါေလးကို ငါးေပၚမွာသုတ္ၿပီး ကင္ပါတယ္။
ဟိုဘက္ဒီဘက္အက်က္ညီေအာင္လွန္ၿပီးကင္ေပးရပါမယ္။
တကယ့္ဆိုင္ၾကီးေတြကအကင္ေလာက္စားလို့မေကာင္းေပမဲ့
ေတာ္ေတာ္တန္တန္အကင္ဆိုင္ထက္ေတာ့စားလို့ေကာင္းပါတယ္။
ေစ်းသက္သက္သာသာနဲ ့ေပါေပါစားလို ့ရတယ္ေလ။
5 comments:
ၾကက္ကို ကင္တာေတာ့ မတတ္ဘူး - စားတာေတာ့ ဘယ္လိုေနေန စားတတ္တယ္.. း)
ovenနဲ႔ကင္တာ ပိုမိုက္တယ္။
ျကက္သားကို ပ်ားရည္၊ ပဲငံျပာရည္၊ (တရုပ္မဆလာ)၊ ျကက္သြန္မိတ္နဲ႕ တညနွပ္ျပီး ကင္ခါနီးမွာ Hosin sauce (BBQ sauce)ထပ္သုတ္ျပီး ကင္ျကည့္ပါ လားဟင္။ အဆင္သင့္လုပ္ထားတာ ၀ယ္လုိ႕ရလုိ႕ ကုိယ္တုိင္ေတာ့ မလုပ္ဖူးပါဘူး။ ready to bake (readymade) ထဲက sauce အရသာက အဲဒါေတြ ပါတယ္ထင္လုိ႕ပါ။ ျကက္တေကာင္လံုး မစမ္းဘဲ ျကက္သား အနည္းငယ္ နဲ႕ စမ္းျကည့္ ပါလား။
ေက်းဇူးပါမေဆာင္းေရ စမ္းၾကည့္ဦးမယ္။
အိမ္မွာ oven မရိွဘူး မသုႏွင္းဆီေရ :)
ဘယ္လိုေနေန စားတတ္တာလည္း ေကာင္းတာပဲ :)
ငါးကင္မွာပါတဲ့ Ingredient ေလးေတြ English လို ေဖာ္ျပေပးပါ။ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
Post a Comment