ဝက္သားႏွပ္ + မရမ္းသီးေထာင္း



ဝက္သားႏွပ္
ဝက္သားႏွပ္ခ်က္ရန္အတြက္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကေတာ့
ဝက္သားေပါင္သား၊ ၾကက္သြန္နီ အလံုးခပ္ေသးေသး (အလံုးလိုက္ထည့္ရန္အတြက္ၿဖစ္ပါတယ္)
ႏွင့္ ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ၊
ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင့္ဂ်င္းေထာင္း၊ ဆား၊ငံၿပာရည္၊
ပဲငံၿပာရည္အေနာက္၊အေရာင္တင္၊ဆီ တို ့ၿဖစ္ပါတယ္။
ဝက္သားကို ေရေဆးၿပီး အိုးတစ္လံုးထဲတြင္ထည့္၍
ဆား၊ငံၿပာရည္၊ ပဲငံၿပာရည္
အေနာက္တို ့ႏွင့္ေရာနယ္ေပးပါ။
ဆက္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင့္ဂ်င္းေထာင္း
တို ့ႏွင့္ဆက္နယ္ေပးပါ။
ထို ့ေနာက္ ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ၊အေရာင္တင္၊
ဆီတို ့ထည့္ၿပီး မီးေအးေအးႏွင့္ႏွပ္ပါ။
ေရနည္းနည္းခ်င္းထည့္၍ ဝက္သားႏူးအိသည္ အထိ
မီးေအးေအးႏွင့္ႏွပ္ပါ။
ဝက္သား အသားႏူး၍ ဆီၿပန္ခါနီးလွ်င္ ၾကက္သြန္နီဥ
အလံုးလိုက္ေလးမ်ားထည့္လိုက္ပါ။
ၾကက္သြန္နီဥမ်ားႏူးနပ္၍ ဝက္သားအိလွ်င္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီရွင္။
ဓါတ္ပံုထဲက ၾကက္သြန္နီက အဆင္သင့္ဝယ္ၿပီးသား အေသးမရွိတာေၾကာင့္
ဝက္သားနဲ ့အၿပိဳင္ ၾကီးေနပါတယ္။

မရမ္းသီးေထာင္း
မရမ္းသီးကို ထိပ္တိ၊အေစ့ထုတ္၊ ပါးပါးလွီးၿပီးေထာင္းပါတယ္။ မရမ္းသီးဖတ္ေလးေတြ ညက္ခါနီးရင္ ငရုတ္သီး၊ငါးပိကင္၊ ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့တို ့နဲ ့ေရာေထာင္းပါတယ္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

khin oo may said...

အရမ္းစားခ်င္သလိုၿဖစ္လာလို႕ ရွပ္ၿပီးဖတ္သြားပါတယ္။

Anonymous said...

ဂလု..သရည္ယိုျပီးျပန္သြားျပီ..
ေဒါင္းမင္း

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online