အေမ့လက္ရာေတြထဲမွာ ငါးႏွင့္ေတာင္ေအာ္ရြက္ကို အရည္စပ္စပ္ေလး
နဲ ့ေရာခ်က္တာကလည္း ေတာ္ေတာ္ေလး စားေကာင္းပါတယ္။
ေတာင္ေအာ္ရြက္ကို ဆူးပန္းရြက္နဲ ့မွားၿပီးေခၚၾကလို ့ဓါတ္ပံုတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
အေမက ေတာင္ေအာ္ရြက္ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္တယ္။ ငါးနဲ ့ေရာခ်က္တယ္။ တို ့စားတယ္။ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းလည္းခ်က္စားတယ္။ ငါးနဲ ့ခ်က္စားရင္ ေမႊးေမႊးေလးနဲ ့
ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။
ဘာငါးနဲ ့စားစားေကာင္းပါတယ္။
အိမ္မွာေတာ့ ငါးၿမင္းနဲ ့ခ်က္စားပါတယ္။
ငါးကို ေရေသခ်ာေဆးၿပီး ဆား၊နႏြင္းမႈန္ ့၊ငံၿပာရည္ အနည္းငယ္
တို ့နဲ ့နယ္ထားေပးပါ။
ေတာင္ေအာ္ရြက္ ကို ေရေဆးထားေပးပါ။
ၾကက္သြန္နီဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီႏြမ္းရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ
ႏွင့္ ဂ်င္းေရာေထာင္းထားတာထည့္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားတာ ထည့္ပါ။ဆား၊အေရာင္တင္၊ငါးပိအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး အႏွစ္လုပ္ပါ။
ေနာက္ၿပီး ငါးကိုထည့္ပါတယ္။သူ ့ေရေလးနဲ ့သူ ငါးေလးကို တစ္ေရက်က္ေစၿပီးမွ
ေရထပ္ထည္ ့ေပးပါ။အရည္စပ္စပ္ေလးနဲ ့လိုခ်င္တဲ ့အေနအထားေရာက္ၿပီဆိုမွ ေတာင္ေအာ္ရြက္အုပ္လိုက္ပါတယ္။
နံနံပင္ပါ ေရာထည့္လည္းရပါတယ္။ ေတာင္ေအာ္ရြက္ႏြမ္းသြားရင္ စားလို ့ရပါၿပီရွင္။
BONUS..
ဒါကေတာ့ မန္းေလးတုန္းက မမဝယ္ေကၽြးတဲ့ korea ထမင္းလိပ္နဲ ့ပဲေခါက္ဆြဲပါ။ မန္းေလးမွာ Korean Restaurant အသစ္ရွိတယ္တဲ့။ ပဲေခါက္ဆြဲ ေကာင္းတယ္လို ့ေၿပာၾကတယ္။ ကၽြန္မေတာ့သိပ္မၾကိဳက္လွပါဘူး။ သူတို ့ကေတာ့ၾကိဳက္တယ္တဲ့။ ထမင္းလိပ္ေတာ့ေကာင္းတယ္။ အမွတ္တရ ေလးေပါ့ေနာ္။ ကင္ခ်ီေတာ့ ဓါတ္ပံုမရိုက္လိုက္္မိဘူး။
နဲ ့ေရာခ်က္တာကလည္း ေတာ္ေတာ္ေလး စားေကာင္းပါတယ္။
ေတာင္ေအာ္ရြက္ကို ဆူးပန္းရြက္နဲ ့မွားၿပီးေခၚၾကလို ့ဓါတ္ပံုတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
အေမက ေတာင္ေအာ္ရြက္ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္တယ္။ ငါးနဲ ့ေရာခ်က္တယ္။ တို ့စားတယ္။ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းလည္းခ်က္စားတယ္။ ငါးနဲ ့ခ်က္စားရင္ ေမႊးေမႊးေလးနဲ ့
ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။
ဘာငါးနဲ ့စားစားေကာင္းပါတယ္။
အိမ္မွာေတာ့ ငါးၿမင္းနဲ ့ခ်က္စားပါတယ္။
ငါးကို ေရေသခ်ာေဆးၿပီး ဆား၊နႏြင္းမႈန္ ့၊ငံၿပာရည္ အနည္းငယ္
တို ့နဲ ့နယ္ထားေပးပါ။
ေတာင္ေအာ္ရြက္ ကို ေရေဆးထားေပးပါ။
ၾကက္သြန္နီဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီႏြမ္းရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ
ႏွင့္ ဂ်င္းေရာေထာင္းထားတာထည့္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားတာ ထည့္ပါ။ဆား၊အေရာင္တင္၊ငါးပိအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး အႏွစ္လုပ္ပါ။
ေနာက္ၿပီး ငါးကိုထည့္ပါတယ္။သူ ့ေရေလးနဲ ့သူ ငါးေလးကို တစ္ေရက်က္ေစၿပီးမွ
ေရထပ္ထည္ ့ေပးပါ။အရည္စပ္စပ္ေလးနဲ ့လိုခ်င္တဲ ့အေနအထားေရာက္ၿပီဆိုမွ ေတာင္ေအာ္ရြက္အုပ္လိုက္ပါတယ္။
နံနံပင္ပါ ေရာထည့္လည္းရပါတယ္။ ေတာင္ေအာ္ရြက္ႏြမ္းသြားရင္ စားလို ့ရပါၿပီရွင္။
BONUS..
ဒါကေတာ့ မန္းေလးတုန္းက မမဝယ္ေကၽြးတဲ့ korea ထမင္းလိပ္နဲ ့ပဲေခါက္ဆြဲပါ။ မန္းေလးမွာ Korean Restaurant အသစ္ရွိတယ္တဲ့။ ပဲေခါက္ဆြဲ ေကာင္းတယ္လို ့ေၿပာၾကတယ္။ ကၽြန္မေတာ့သိပ္မၾကိဳက္လွပါဘူး။ သူတို ့ကေတာ့ၾကိဳက္တယ္တဲ့။ ထမင္းလိပ္ေတာ့ေကာင္းတယ္။ အမွတ္တရ ေလးေပါ့ေနာ္။ ကင္ခ်ီေတာ့ ဓါတ္ပံုမရိုက္လိုက္္မိဘူး။
6 comments:
ေရညိုထမင္းလိပ္နဲ႔ ပဲေခါက္ဆြဲ လာစားသြားပါတယ္။
ေက်းဇူးေနာ္ chan
ငါးနဲ႔ အရြက္ အရည္ ခ်က္ေလး စားခ်င္လိုက္တာ.. :D
စားသြားပါေနာ္ အမ nu-san
ေတာင္ေအာ္ရြက္လို ့ေခၚတာလား။
တခ်ိဳ ့ကလဲ တာအိုးရြက္တဲ့ေနာ္။ လင္းကေတာ့ ဟပ္ခ်ီပိုးလို ့ေခၚတယ္ ( အဖြားေခၚသလိုလိုက္ေခၚတာ) ဘယ္လိုပဲေခၚေခၚပါေလ။ လင္းကအဲဒိအရြက္ကို အရမ္းၾကိဳက္ ။ ေဟာ့ေပါ့ထဲလဲ ထည့္စားၾကတယ္ေနာ္။ ဟင္းေတာ့ ခ်က္မစားဖူးဘူး ။ စားၾကည့္အုန္းမယ္
အင္း တာအိုးနဲ ့ေတာင္ေအာ္နီးစပ္တယ္။ လင္းေရ ဘာပဲၿဖစ္၂ စားလို ့ေတာ့ေကာင္းတယ္
:)
Post a Comment