ကၽြန္မတို ့နယ္ၿမိဳ ့ေလးတစ္ၿမိဳ ့မွာေနတုန္းက ၾကက္အဆီဖူးကို သတ္သတ္ေရာင္းတာ မရွိပါဘူး။ ၾကက္တစ္ေကာင္လံုးဝယ္မွ တစ္ခုပဲ စားရတာပါ။ အဲဒီတုန္းကဆို ၾကက္အဆီဖူးေၾကာ္ကို
အလွဴေတြရွိမွ စားရပါတယ္။ အလွူေတြရွိမွ ၾကက္ေတြအမ်ားၾကီးဝယ္ရေတာ့ အလွဴၾကီးရက္အတြက္ ၾကက္သားတံုး လွလွေလးေတြ တုံးၿပီး က်န္တဲ ့ အဆီဖူးေလးေတြကို အလွဴၾကီးမတိုင္ခင္ ရက္မွာ
ေၾကာ္ၿပီး ကၽြန္မတို ့ကေလးေတြကို ေကၽြးပါတယ္။တကယ္ေတာ့ ခ်က္တဲ့ၿပဳတ္တဲ့သူေတြ ညဟင္းခ်က္ၾကရင္း
အရက္နဲ ့ၿမည္းၾကတာပါ။အတံုးမလွတဲ့ၾကက္ရိုးေတြကိုေတာ့ ဘူးသီးနဲ ့ေရာခ်က္ၿပီး ကူညီလုပ္ကိုင္ေပးတဲ့သူေတြကို ေကၽြးပါတယ္။ အဲဒါေၾကာင့္ၾကက္ရိုးနဲ ့ဘူးသီးေရာတာကို အလွဴဟင္း၊ သားၿပြန္းဟင္းလို ့တစ္ခ်ိဳ ့က ေၿပာၾကပါတယ္။မႏၱေလးမွာေတာ့ အဆီဖူးကို အကင္ဆိုင္ေတြမွာ စားရတာ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။
ကၽြန္မတို ့အိမ္မွာေတာ့ ရိုးရိုးပဲ ေၾကာ္စားပါတယ္။ တစ္ခ်ိဳ ကအဆီမ်ားလို ့မၾကိဳက္ၾကပါဘူး။
ၾကက္အဆီဖူးကို ေရစင္စင္ေဆး၊ ဆားနည္းနည္း၊နႏြင္းနည္းနည္းနယ္ၿပီး ေၾကာ္ပါတယ္။ ေရႊဝါေရာင္သမ္းလာရင္ ဆယ္ၿပီး tissue ေလးနဲ ့ဆီဆစ္ထားေပးပါ။ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴကို အေၿမာင္းေလးေတြလွီးၿပီး ေၾကာ္ထားတာေလးကို ေရာၿပီး ပန္းကန္ထဲ ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ဒီအတိုင္းစားလည္းေကာင္း၊ ထမင္းပူပူေလး ဆီဆမ္းၿပီး စားလည္းေကာင္းပါတယ္။ ၿမည္းခ်င္တဲ့သူမ်ားလည္းၿမည္းလို ့ရပါတယ္ေနာ္။
အလွဴေတြရွိမွ စားရပါတယ္။ အလွူေတြရွိမွ ၾကက္ေတြအမ်ားၾကီးဝယ္ရေတာ့ အလွဴၾကီးရက္အတြက္ ၾကက္သားတံုး လွလွေလးေတြ တုံးၿပီး က်န္တဲ ့ အဆီဖူးေလးေတြကို အလွဴၾကီးမတိုင္ခင္ ရက္မွာ
ေၾကာ္ၿပီး ကၽြန္မတို ့ကေလးေတြကို ေကၽြးပါတယ္။တကယ္ေတာ့ ခ်က္တဲ့ၿပဳတ္တဲ့သူေတြ ညဟင္းခ်က္ၾကရင္း
အရက္နဲ ့ၿမည္းၾကတာပါ။အတံုးမလွတဲ့ၾကက္ရိုးေတြကိုေတာ့ ဘူးသီးနဲ ့ေရာခ်က္ၿပီး ကူညီလုပ္ကိုင္ေပးတဲ့သူေတြကို ေကၽြးပါတယ္။ အဲဒါေၾကာင့္ၾကက္ရိုးနဲ ့ဘူးသီးေရာတာကို အလွဴဟင္း၊ သားၿပြန္းဟင္းလို ့တစ္ခ်ိဳ ့က ေၿပာၾကပါတယ္။မႏၱေလးမွာေတာ့ အဆီဖူးကို အကင္ဆိုင္ေတြမွာ စားရတာ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။
ကၽြန္မတို ့အိမ္မွာေတာ့ ရိုးရိုးပဲ ေၾကာ္စားပါတယ္။ တစ္ခ်ိဳ ကအဆီမ်ားလို ့မၾကိဳက္ၾကပါဘူး။
ၾကက္အဆီဖူးကို ေရစင္စင္ေဆး၊ ဆားနည္းနည္း၊နႏြင္းနည္းနည္းနယ္ၿပီး ေၾကာ္ပါတယ္။ ေရႊဝါေရာင္သမ္းလာရင္ ဆယ္ၿပီး tissue ေလးနဲ ့ဆီဆစ္ထားေပးပါ။ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴကို အေၿမာင္းေလးေတြလွီးၿပီး ေၾကာ္ထားတာေလးကို ေရာၿပီး ပန္းကန္ထဲ ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ဒီအတိုင္းစားလည္းေကာင္း၊ ထမင္းပူပူေလး ဆီဆမ္းၿပီး စားလည္းေကာင္းပါတယ္။ ၿမည္းခ်င္တဲ့သူမ်ားလည္းၿမည္းလို ့ရပါတယ္ေနာ္။
13 comments:
ႀကိဳက္လို႔ လာျမည္းသြားပါတယ္။ ေရႊခိုင္မွာ ဘီယာေသာက္တုိင္း မျဖစ္မေန မွာစားတတ္တ့ဲ အျမည္းတစ္ခုပါ..။
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္...။ ဟိ
ၾကက္အဆီဗူး ႀကိဳက္ေတာ့ ႀကိဳက္တယ္.. အဆီမ်ားလို႔ ေနာက္ပိုင္း မစားျဖစ္ေတာ့ဘူး။ ၾကက္အဆီဗူးကို ကိုင္ရင္ (ေဆးေၾကာရင္) အေပၚဘက္က အ၀ါေရာင္ အဆီေတြပါတတ္တဲ့ အဖုေလးေနရာကို ဓါးနဲ႔ လွီးထုတ္လိုက္ရင္ အနံ႔ဆိုးေတြ မရႏိုင္ဘူးလို႔ ေျပာတယ္။
အယ္.........စုဘူးေရ ဆီဖူးကဘယ္မွာ ၀ယ္ခဲ႔တာတုံး။ အစ္မက အရမ္းႀကိဳက္တယ္။ ဆီဖူး၊ ေတာင္ပံ၊ လည္ပင္း၊ ေျခေထာက္ အကုန္ႀကိဳက္
ဟြန္႔ မစားဘူး.... ေမေမက အေနာ့္ကို ငယ္ငယ္က .. စကားမေျပာလို႔ဆိုၿပီး.. ၾကက္ဆီဘူးၾကီးပဲေၾကြးတာ... ၅ႏွစ္အထိ... မုန္းလိုက္တာ
koBoyz>>အၿမည္းၾကိဳက္တယ္ဆိုလို ့ဝမ္းသာပါတယ္ရွင္ :)
ko Andy Myint>>ၿမန္မာႏိုင္ငံမွာတုန္းကေတာ့အဆီဖူးဝယ္ရင္
ေစာင္း၂ေလးၿဖတ္ထုတ္လိုက္တာ အဲဒါေလးနဲ ့တူတယ္။ ခုေတာ့ေရေဆးၿပီးေၾကာ္စားလိုက္တာ
သတိေတာင္မရဘူး။ဟီးဟီး။ေနာက္တခါေၾကာ္စား
မွ လွီးပစ္ဖို ့သတိထားရမယ္။ေက်းဇူးပါရွင္။
မမိုးေကာင္းသူ>>မမ shop n save မွာဝယ္လို ့ရတယ္။ ေစ်းအရမ္းခ်ိဳတယ္ :)
သက္ပိုင္သူ>>ခု စကားအရမ္းတတ္ေနၿပီေပါ့ေလ :D
မီးမီး ႀကိဳက္ႀကိဳက္!!!!
စူးႏြယ္>>ၾကိဳက္ရင္ အကုန္စားသြားလို ့ရပါတယ္ေနာ္ :)
ညီမေလးေၾကာ္ထားတာ ၾကည့္ရတာ စားခ်င္စရာ.. အမ မစားၾကည့္ဖူးေသးဘူး.. စားေကာင္းမယ့္ပုံပဲ.... :)
မမႏုစံ>> အဝသာစားသြားပါ မမ :)
က်ေနာ္လည္း ႀကိဳက္တယ္ဗ်.. ျမန္မာျပည္မွာတုန္းကေတာ့ အခုတ္တရ မစားဖူးဘူး..
စားခ်င္လိုက္တာ။ ၀လြယ္ေနလို႔ မစားရဲဘူး း(
သိပ္ႀကိဳက္တာဘဲ။ စကားမစပ္ အျမည္းအေနနဲ႔ စားလုိ႔ ရတာ ေသခ်ာပါတယ္ေနာ္။ ဟဲဟဲ..... ေက်းဇူးပဲ။
ျပန္ေပၚလာေသးတယ္ေနာ္...
Post a Comment