ေၾကာင္လွ်ာသီးသုတ္




ေၾကာင္လွ်ာသီးကို ခ်က္စား၊သုတ္စား၊ မီးကင္ၿပီးေတာ့ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္နဲ ့လည္း
အတို ့အၿဖစ္စားၾကပါတယ္။ blog မွာ peninsular မွာေၾကာင္လွ်ာသီးကို
ေတြ ့ရင္ေၿပာပါလို ့အကူအညီေတာင္းထားလိုက္တာ
vista ေက်းဇူးေၾကာင့္ ေၾကာင္လွ်ာသီးဝယ္လို ့ရလာပါၿပီ။ vista ေၿပာတဲ့ မႏၱေလးေရာင္းဝယ္ေရးဆိုတာ ရွာမေတြ ့လို ့ေတြ ့တဲ့ဆိုင္ကဘဲ ၃ေတာင့္ဝယ္လာခဲ့တယ္။ႏုႏုေလးေတြပါဘဲ။ တစ္ေတာင့္ကို ၁.၅၀ ဘဲေပးရတယ္။ တန္ပါတယ္။ဘာဘဲေၿပာေၿပာ ဝယ္လို ့ရတာကိုက ေကာင္းလွပါတယ္။(vista ကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္)
ပထမဝယ္လာတဲ့ထဲက တစ္ေတာင့္ကို သုတ္စားဖို ့ၿပင္ဆင္ပါတယ္။
က်န္တဲ ့ႏွစ္ေတာင့္ကိုေတာ့ ခ်က္စားမယ္စိတ္ကူးထားပါတယ္။
ၿပင္ဆင္ရန္…
ေၾကာင္လွ်ာသီးကို ထိပ္ႏွစ္ဘက္တိပါ။ ၿပီးရင္ ေၾကာင္လွ်ာသီးမ်က္ႏွာၿပင္ႏွစ္ဘက္လံုးကို
ဓါးနဲ ့ၿခစ္ပါ။ေနာက္ ေၾကာင္လွ်ာသီးတစ္ေတာင့္လံုး ကိုို ေရေဆးပါ။ ၿပီးေနာက္ ေၾကာင္လွ်ာသီးအတြင္းထဲမွ
အၿဖဴဖတ္မ်ားကို ထုတ္ရန္အတြက္ တစ္ေတာင့္လံုးကို အပိုင္း ေလးပိုင္းေလာက္ပိုင္းလိုက္ပါ။ ပိုင္းထားေသာေၾကာင္လွ်ာသီးမ်ားကို တစ္ခုခ်င္းဆီ ေဘးေလးကေန ဓါးနဲ ့ခြဲၿပီး အထဲမွ
အၿဖဴဖတ္ေလးမ်ား ထုတ္ပစ္လိုက္ပါ။ ေၾကာင္လွ်ာသီးအပိုင္းမ်ားကိုဓါးနဲ့ ရိတ္ရိတ္ေလးရေစရန္လွီးပါ။ ထိုလွီးထားေသာေၾကာင္လွ်ာသီးမ်ားကို ဆား နဲ ့နာနာေလး ပြတ္ၿပီးေဆးေပးပါ။
ၿပီး ဆားမ်ားေၿပာင္တဲ့အထိေရ ေသခ်ာေဆးပါ။ ထို ့ေနာက္ေၾကာင္လွ်ာသီးဖတ္ေလးမ်ားကို ဇလံုတစ္လံုးအတြင္းထည့္၍ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေလာင္းထည့္ၿပီး (၅)မီးနစ္ခန့္ အဖံုးအုပ္ထားပါ။
ထို့ေနာက္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊နီ ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ။ ေၿမပဲဆံ ကို ေထာင္းထားပါ။
ထည့္နယ္မည့္ဇလံုထဲကို ေၾကာင္လွ်ာသီးဖတ္၊ ေၿမပဲဆံမႈန္ ့၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့၊ငံၿပာရည္၊ သံပုရာသီးညွစ္ထည့္၊ ငရုတ္သီးမႈန္ ့၊ ၾကက္သားမႈန္ ့၊ဆီခ်က္တို ့ထည့္ၿပီး သုတ္စားႏိုင္ပါတယ္။ ေၾကာင္လွ်ာသီးသုတ္က ခ်ဥ္ငန္စပ္ေလးမွ ေကာင္းတာေနာ္..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

မီးမီးခ်စ္ said...

အလယ္ က အျဖဴေလးေတြ က ခ်ိဳတယ္ မမရဲ ့...
မီးခ်စ္ ဆို အကုန္စားပစ္တာပဲ.. ၾကိုက္တယ္..
သုတ္တာေတာ့ မစားဘူးေသးဘူး

Shinlay said...

မေတြ ့တာ၊မစားရတာကိုၾကာလွၿပီ။ အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္။

စႏၵကူးေမ said...

စုဘူးေရ.. ေၾကာင္လွ်ာသီးအရမ္းကုိၾကိဳက္..
မီးဖုတ္ပီးဒီတိုင္းကိုထိုင္စားတာ...
အခုေတာ့မစားရတာ ဘယ္ႏွႏွစ္ေတာင္ရွိပီလဲ..
အလြမ္းေျပပံုေလး... ေက်းဇူးပါ

rose of sharon said...

အရမ္းၾကိဳက္တာ... ဒီမွာေၾကာင္လွ်ာသီးမရိွဘူး ငိုခ်င္တယ္... အဟင္႔ း(

vista said...

စုဘူး ေရ ေၾကာင္လွ်ာသီးသုတ္က ငါနဲ. ၁ ၀က္ဆိုင္တယ္ေနာ္ ဟိဟိ

မိုးေကာင္းသူ said...

vista က တစ္၀က္ဆုိင္တယ္ဆုိရင္ က်န္တစ္၀က္အစ္မကုိေပးေနာ္။ က်န္တဲ႔ ၂ ေခ်ာင္းေကာ ဘယ္လုိလုပ္စားမလဲ ေစာင္႔ေနတယ္။

Shinlay said...

ဒုတိယအႀကိမ္လာ ေငးသြားတယ္။ °l°

လုလု said...

ေၾကာင္လွ်ာသီးသုပ္ကုိဆုိ အရမ္းၾကိဳက္ပါတယ္။
ေၾကာင္လွ်ာသီးကုိ အခ်ဥ္တည္လည္း စားလို႕ေကာင္းတာပဲေနာ္။
ခါးတယ္ဆုိေပမယ့္ သူခါးတဲ့အရသာေလးက ေကာင္းတယ္ေနာ္။
သြားေရယုိသြားပါတယ္ေနာ္။

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online